Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΠΟΤΕ ΜΗΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙΣ


   ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΑΙΛΑΝΤ ΚΑΟΥΝΤΙ, ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

  Αν πιστεύεις πως είσαι δημιουργικός τότε δεν χρειάζεται να το πιστεύει αυτό κανένας άλλος γιατί είσαι.Ακόμα κι αν έχεις γεννηθεί με το μεγαλύτερο ταλέντο αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, αν δεν πιστεύεις ότι είσαι δημιουργικό άτομο, αν δεν πιστεύεις ότι είσαι μοναδικός, τότε σαμποτάρεις τον εαυτό σου και χάνεις τη δύναμη της δημιουργικότητάς σου. 
Αυτό που θα σου δώσει αυτή τη δύναμη είναι η επιμονή η φαντασία και η έλλειψη αυτοκριτικής γι’ αυτό ποτέ μην κρίνεις μια ιδέα σου ως κακή. Απλά όταν συλλάβεις μια ιδέα επεξεργάσου τη μέσα σου και ταυτόχρονα βάλε τη φαντασία σου να ψάξει μια πιο καλή και στη συνέχεια μια καλύτερη από τις προηγούμενες. Τέλος ένωσέ τες όλες, ώστε να συλλάβεις το μέγιστο των ιδεών σου. 
Νιώσε τη χαρά της δημιουργίας σε κάθε βήμα σου και μην απογοητεύεσαι από την αρνητική γνώμη που θα σου δώσει κάποιος που θεωρείται ειδήμων πάνω σε αυτό που φτιάχνεις όταν εσύ πιστεύεις στην επιτυχία του έργου σου. 
Πολλοί ειδικοί έχοντας περάσει την περισσότερη ζωή τους ασχολούμενοι μόνο με ένα είδος, αποκτούν στενότητα στις σκέψεις τους ή ψάχνουν το απόλυτο κι όταν τους εμπιστευτείς μια ιδέα σου για να δείξουν πως αυτοί έχουν τη γνώση και κανείς άλλος, ίσως σου την απορρίψουν χωρίς να μπουν στον κόπο να τη μελετήσουν. Τελικό συμπέρασμα είναι να μην εγκαταλείπεις τις ιδέες σου επειδή κάποιοι άλλοι σου είπαν πως αυτό που κάνεις δεν θα έχει επιτυχία. 
Οι αποτυχίες στη ζωή μας είναι απαραίτητες για να μπούμε στην τελική ευθεία αυτού που θέλουμε να πετύχουμε.

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΖΕΡΒΑ
ΠΗΓΗ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΉ ΥΠΕΡΟΧΉ- 
Από το κεφάλαιο: Πως να γίνεις δημιουργικός
   ΑΝΑΣΤΑΣΊΑΣ ΖΈΡΒΑ

Ηθικό Δίλημμα

Ο Kohlberg, Αμερικανός ψυχολόγος και ακαδημαϊκός, έγινε ιδιαίτερα γνωστός για τη διατύπωση της  θεωρίας της ηθικής ανάπτυξης . Ο Kolhb...